библиотека Врацарегионална библиотекаХристо Ботев
книги
 
ОБЯВИ      КОНКУРСИ     
ОБЯВИ

Обява

РБ „Христо Ботев” - Враца набира желаещи за участие

в обучения по хоби роботика

по проект „Техно либ – мини технологичен център в библиотеката”

 

Ако сте на възраст между 15 и 19 години и нямате търпение да опознаете света на високите технологии може да се включите в проекта на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца за обучение и демонстрации на нови технологични чудеса. В продължение на няколко седмици ще имате възможността да се запознаете с основните понятия и принципи за работа с хоби роботи, да създавате и изобретявате хардуерни обекти с Ардуино. Във времето за конструиране ще изучите тънкостите и ще се забавлявате със сгъваеми робот, работещи със слънчева енергия. Да си направи собствена джаджа е мечтата на всеки. Сега имате възможност да изобретите цяла армия роботи.

Място на провеждане: Зона за тийнейджъри на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца, ул. „Петропавловска” 43

Форма на обучение: Присъствена

Период: юни – юли 2018 г.

График на занятията: Финализира се спрямо заетостта на участниците. 

Желаещите да се включат в обучението, могат да се запишат на телефон:  0878 236 263 или на място в Регионална библиотека до 12 юни 2018 година, включително.

Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 г. с Министерство на културата.

© 2002-2017 Регионална библиотека "Христо Ботев"
Уеб-хостинг:www.rax.bg