библиотека Врацарегионална библиотекаХристо Ботев
книги
 
ДЕКЕМВРИ 2018

Дарителска кампания „В помощ на ученика”

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца обявява дарителска кампания за запазени и нови книги. Целта на кампанията е попълване фонда на отдел „Заемна за дома” със заглавия от препоръчителната за прочит художествена литература, необходима на учениците от VIII-XII клас.

Ако разполагате с една от включените в списъка книги и можете да се разделите с нея, ще Ви бъдем благодарни!

Списък с необходимите заглавия на книги:


1. „Илиада” - Омир

2. „Одисея” - Омир

3. „Хамлет” - Шекспир

4. „Дон Кихот” - Мигел де Сервантес

5. „Граф Монте Кристо” - Александър Дюма

6. „Антигона” - Софокъл

7. „Прикованият Прометей” - Есхил

8. „Електра” - Еврипид

9. „Стихотворения” - Иван Вазов

10. „Старогръцки легенди и митове” - Николай Кун

11. „Стихотворения” - Христо Ботев

12. „Публицистика” - Христо Ботев

13. „Крадецът на праскови” - Емилиян Станев

14. „Преди да се родя” - Ивайло Петров

15. „Разкази” - Павел Вежинов

16. „Нежната спирала” - Йордан Радичков

17. „Фейлетони” - Алеко Константинов

18. „Разкази” - Йордан Йовков

19. „Тютюн” - Димитър Димов

* Кампанията ще се проведе до 15 август 2016 година.

* Повече информация може да получите на телефон: 092/62-61-70 или на място в сградата на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, която се намира на адрес: гр. Враца, ул. „Петропавловска“ 43.

Лято в библиотеката

На 8 юли във Филиала на Регионална библиотека в ж.к. Дъбника с децата Марая, Ралица, Симона, Цветелина и Мелани се забавлявахме с познавателната игра "Букварино". Малкият Николай нарисува природна картина, която му обещахме да включим в изложба в края на лятото. 

Днес нашата работилничка за кукли, драматизации и детски мечти отвори врати

В прохладата на градинката зад паметника на Христо Ботев, Мечо Пух и Йори очакваха своите  нови приятели.   Първи  в  приключението със забавните литературни герои  се впуснаха слънчевите малчугани от ОДЗ „Детски сят” – Враца, както и много търсачи на летни приключения. 
Заедно с  децата четоха,   рисуваха и се забавляваха Мечо Пух и Йори, които  разказваха  невероятните си  истории в „Царството на приятелството” .

-        До нови  срещи,  приятели!  – каза за довиждане Пух. 

„Открий съкровището” - новата игра в библиотеката
Играта „Открий съкровището” предизвика изключителен интерес при най-малките приятели на библиотеката. С интригуваща цел, даваща възможност на децата за активна познавателна роля, търсейки скрито съкровище във фондовете на библиотеката се включиха повече от 30 участници. Разделени на отбори, търсеха скрити инструкции в Детски отдел, Обща читалня, Отдел „Заемна за дома”, Отдел „Краезнание” и Отдел „Изкуство”. Всяко послание, което намираха децата, отключваше ново предизвикателство за търсене и откриване на скритото съкровище. Като във всяка игра, има и победители, и победени. Всички малки откриватели получиха подаръци от нас! Бъдете готови за ново съкровище още следващия вторник от 10.30 ч. в библиотеката! Очакваме Ви!
Образователната игра „Букварино” зaвлaдявa първите откриватели
Днес смело влязохме в историческия лабиринт на познанието с "Букварино”. Образователната игра събра в Детски отдел първите откриватели на знания, които с любопитство пътуваха из миналото ни научавайки интересни факти за живота и дeлoтo на белижити личности от бългapcкaтa иcтopия. Нетърпеливо събираха букви, които подреждаха в думи.
Неусетно в лабиринта се озова и родител, който демонстрира безупречни знания по история и се забавлява от сърце. 
Очакваме следващите откриватели на знания на 08 юли 2016 г. от 10:30 ч. в „Детски отдел” на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца.
© 2002-2017 Регионална библиотека "Христо Ботев"
Уеб-хостинг:www.rax.bg